17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

PROMOVISAN ROMAN “SIVI KAPUT” MIHAJLA ORLOVIĆA(video)

Najnovije vijesti

U Galeriji `96 je predstavljen romana “Sivi kaput”, autora Mihajla Orlovića. Autor je istakao da je ovo petnaesta promocija romana koji je doživio drugo izdanje i u vremenu koje nije vrijeme za knjige prodat u više od 900 primjeraka. On je naveo da je roman rukopis koji je njegova vizija sivog kaputa, neka metafora majke koju nije upoznao i za kojom je vječito tragao.

“Samo sam zapamtio taj sivi kaput sa zakrpom. Cijeli život sam proveo tražeći ko se krije iza tog kaputa. To je nekakva moja utjeha, moj spas i moja snaga iza tog kaputa”, istakao je Orlović.

Pjesnik Dragana Kragulj rekla je da je najnoviji Orlovićev roman tužna životna priča. “Knjiga govori o odrastanju i sve se sažme u jednoj deceniji, cijeli kosmos jednog malog svemira Podgrmeča, odrastanja i temelja koji se naprave na takvom djetinjstvu, tragičnoj i tužnoj životnoj priči”, istakla je Kraguljeva.

Fragmente iz romana “Sivi kaput” na promociji u Prijedoru čitao je prijedorski glumac Željko Kasap. Roman Mihajla Orlovića objavljen je u izdanju kuće “Arte” iz Beograda, a u pitanju je bio konkurs na kojem je njegov rad među 73 rukopisa osvojio prvo mjesto.

SRNA

https://youtu.be/p6uiSgueuwQ

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!