-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

PROMOVISANA DJELA ,,KOZARAČKI KNJIŽEVNI RAZGOVORNIK I ,,MASTILJARA STARA”

Najnovije vijesti

U Gradskoj čitaonici promovisana su djela ,,Kozarački književni razgovornik” i ,,Mastiljara stara”, autora Ranka Preradovića iz Banja Luke. Sve to u čast obilježavanja 60 godina književnog rada ovog poznatog pisca.

,, Vama je ovdje mnogo značajnija knjiga ,, Kozarački književni razgovornik”. Tu se može pročitati 50 intervjua sa piscima koji su se bavili Kozarom. Mnogo sam posvetio svoje pisanje Kozari. Svoju prvu knjigu izdao sam 1963. godine i nosi naziv ,,Svitanje” i tu se nalazi prva pjesma koja je poklonica Kozari. Druga knjiga koju promovišem pod nazivom ,,Mastiljara stara” je zbirka pjesama koja će,  vjerujem imati smisla u daljem nekom književnom stanju”, dodao je Preradović.

Iz Narodne biblioteke ,, Ćirilo i Metodije” navode da im je velika čast što su mogli da ugoste jedno od najznačajnijih imena na književnom nebu Republike Srpske.

”Ovo je njegov dolazak nakon dugo vremena. Prisjetili smo se svega što je nekada stvarao. Publika je ona koja ga uvijek prati. Velika nam je čast što smo mi među onim ustanovama koje će biti prve uključene u obilježavanje ovog velikog jubileja”, navela je Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke ,, Ćirilo i Metodije” Prijedor.

Ranko Preradović biće jedan od počasnih gostiju Književnih susreta na Kozari zbog dugogodišnjeg stvaralačkog rada.

V.N.