15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

PROMOVISANA DRUGA KNJIGA STEVE SELAKA

Najnovije vijesti

„Zapisano u vremenu“ je naziv nove knjige Steve Selaka koja je sinoć, u organizaciji Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“, promovisana u Gradskoj čitaonici u Prijedoru.

– Za razliku od prve knjige, koju sam pisao punih devet godina, ovu sam inspirisan temama sadašnjosti i budućnosti, ispisao u jednom dahu – rekao je Selak i dodao da se raduje što je, dvadeset dana od njenog objavljivanja, promoviše baš u Prijedoru.

„Zapisano u vremenu“ je futuristička knjiga. Ona govori o stvarima koje se tek trebaju desiti. Govori o našoj budućnosti, situaciji u Evropi i o tome kako će koja država da prođe na osnovu ovih današnjih događaja. Selak kaže da je izuzetno zadovoljan prijemom i odjecima njegove prve knjige „Knjiga života, uputstvo za upotrebu“, koja je takođe promovisana u Gradskoj čitaonici.

O novoj knjizi Steve Selaka govorio je jedan od recenzenata, docent dr Nebojša Matanović, koji kaže da je riječ o bogatoj životnoj priči, pisanoj jednostavnim stilskim jezikom.

– Ispričana je kroz prizmu običnog čovjeka, Jagodinca, koji živi u inostranstvu, a cjelokupna radnja je, shodno futurističkom karakteru knjige, smještena je u 2030. godinu – naveo je Matanović i ocijenio da je to knjiga za sve uzraste.

Promocija nove knjige Steve Selaka je samo dio književnih događanja koji prethode obilježvanju Dana Narodne biblioteke, a krunu svega predstavljaće susret sa Ivanom Dimić, autorom romana „Arzamas“, dobitnicom NIN-ove nagrade za najbolju knjigu u prošloj godini.

R. Rečević

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!