-1.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

PROMOVISANA DRUGA ZBIRKA POEZIJE DANIJELA TEJIĆA

Najnovije vijesti

Sedamnaestogodišnji Danijel Tejić promovisao je u Omarskoj knjigu “Lamovita, rodni kraj”. U njoj se našlo mjesta za mnogo toga što ovog mladog autora veže za zavičaj i njemu drage ljude. Vidljivo je to i iz naslova njegovih pjesama poput: “Kad se lješnik otkine sa grane”, “Pjesma za mamu”, “Tata Ranko”, “Za kumove”, “Šporet” i mnogih drugih.

“Pisao sam o svakakvim temama. Ima tu šaljivih pjesama, ali i onih ozbiljnih. Dosta je i namjenske poezije”, kaže Danijel.

Tejiću, koji ima poteškoće u razvoju, ovo je druga knjiga, a prethodno je objavio zbirku poezije „Danijel u svijetu mašte“, oba djela u izdanju Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“ iz Požarevca.

“Promocijom Tejićeve zbirke poezije, mi zapravo pišemo istoriju ovog kraja. Ne vjerujem da je iko sa svojih sedamnaest godina objavio dvije knjige. A on je inače i pisac i pjevač. Divan dječak kojeg dugo pratimo kroz naše projekte”, pojašnjava Bratislav Golić, glavni i odgovorni urednik KIC “Srpska kuća”.

Tejić je počeo pisati poeziju u trećem razredu osnovne škole. Da mu inspiracije ne manjka, pokazuje to što je već pripremio 25 pjesama za treću zbirku. Njegovi stihovi zastupljeni su i u Zborniku književnog stvaralaštva mladih Republike Srpske.

D. S.