Dr Vaso Predojević promovisao je u Prijedoru svoju desetu knjigu „Podgrmečki spomenar“. Ovom knjigom Predojević obilježava i zaključuje svoje dvadesetogodišnje književno stvaralaštvo i pedeset godina pojavljivanja njegovih tekstova u raznim revijama i stručnim časopisima.

U „Podgrmečkom spomenaru“ uazbučio je svoje viđenije zemljake sa Grmeča: oficire, političare, sveštenike, prosvjetare, inženjere, pisce, sportiste i one koji su se u mnogim drugim poslovima ogledali i uznapredovali. Kao imenar za pamćenje u kojem je uklesano oko hiljadu znamenitih ličnosti kroz istoriju Grmeča, ovo djelo ostaće kao uspomena mlađim generacijama, da se ma gdje god da su, sjećaju svog Grmeča, svog zavičaja.

Knjige dr Predojevića izašle su u tiražu od 5.000 primjeraka, sam je sa porodicom finansirao sve svoje knjige, nije imao sponzora, ni donatora, sem simbolično u jednom slučaju. Njegova poznata djela su „U procjepu“, „Vrijeme sunovrata“, „Putevima Podgrmeča“, „Podgrmečki odjeci“, „Zločin bez kazni“, „Iskoraci“, „Bratstvo i zavičaj u besjedi i pjesmi“, „Ponor zla“ i mnoga druga.

M.Stegić

https://youtu.be/cikWEjoyWCQ

 

PrethodniRUKOMETNI TURNIR VETERANA: ZA STARA DOBRA VREMENA  
Slijedeći„LJETNI DANI DJEČIJE RADOSTI“ U DONJOJ LJUBIJI