U Gradskoj čitaonici u Prijedoru, promovisana je knjiga Mirka Šurlana, pod nazivom „Dan poslije“. Riječ je o zbirci izabranih pjesama koje su dio njegovog dosadašnjeg stvaralaštva.

On u svojim pjesmama ispisuje život i sve što mu on donosi. Glavna tema njegovog rukopisa je pogibljena 1992. godina i taj nesrećni period koji je ostao urezan u njegovom sjećanju. Šurlan je rođen 1942. godine u Novom Gradu, a njegov životni put je dug i uzbudljiv, promjenio je 24 mjesta i grada.

Tako su nastajale njegove pjesme i sa njim se selile, od jedne do druge adrese. Sve do momenta kada je odlučio da ih zbije između korica, pa je svijetlo dana ugledala knjiga “Dan poslije” i predstavlja njegov prvenac.

Recenzent knjige, pjesnik Mile Mutić kaže da će svako ko je pročita u njoj naći život, svijet i ljude onakve kakvi jesu i kakvi ne bi trebali da budu. Književnik Ranko Preradović, takođe recenzent knjige kaže da je Šurlanova zbirka pjesma „Dan poslije“ bila zapažena na Međunarodnom sajmu knjiga u Banjoj Luci, te da će biti predstavljena i na Sajmu knjiga u Beogradu.

Izdavač zbirke pjesama „Dan poslije“ je Književna zajednica „Vaso Pelagić“ iz Banja Luke, a štampana je u tiražu od 300 primjeraka.

M.Stegić

foto: Giga

PrethodniSKUPŠTINA GRADA: PONOVO SUFICIT U GRADSKOJ KASI (VIDEO)
SlijedećiPOVEĆANA CIJENA ODVOZA SMEĆA ZA JEDNU MARKU