-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

PROMOVISANA ZBIRKA PRIČA ”TALANDARA” OGNJENA VLAČINE

Najnovije vijesti

U Gradskoj čitaonici večeras je promovisana zbirka priča pod nazivom ”Talandara”, autora Ognjena Vlačine koji je rođen u Prijedoru, sa trenutnom adresom u Beogradu. U prvoj zbirci priča Vlačina piše o rodnom gradu.

”Tematika je uglavnom Prijedor, od predratnog, ratnog i postratnog perioda. Ljubav prema Prijedoru, ljudima koji ovdje žive i stvarima za koje sam smatrao da je lijepo da se ispričaju i zabilježe”, naveo je Vlačina.

Rezenciju za ovo djelo napisao je Milan Milošević, a njegova očekivanja su i da će ovo djelo dobro proći među čitaocima. ”Autor je pokušao da pronađe formu koja je čitaocima zanimljiva i uspio je”, kaže Milošević.

Na promociji ovog djela govorio je i Dejan Karlica, profesor istorije u Gimnaziji ”Sveti Sava”. ”Kao svjedok istog vremena o kojem Ognjen piše bio sam dirnut i oduševljen u isto vrijeme. To je klasičan emotivni pristup koji djelimo i koji takođe imam prema ovom djelu. Uradio je izvrstan posao”, ističe Karlica.

Izdavač prve zbirke priča ”Talandara” je Narodna biblioteka ”Ćirilo i Metodije”.”Meni je drago što Narodna biblioteka ”Ćirilo i Metodije” stoji kao izdavač ovog djela. Već sada vidimo da će ovo djelo biti veoma popularno i nadamo se da će doživjeti mnogo izdanja”, dodaje Gordana Vila, direktor biblioteke.

U Gradskoj čitaonici će 23. novembra biti promovisano i djelo Danila Avramova iz Prijedora pod nazivom ”Salašari”.

V. N.