U Prijedoru su danas promovisani uspješno realizovani projekti i mikrobiznisi Omladinske banke. Ove godine je podržano i finansirano 10 projekata i dva mikrobiznisa.

Jedan od projekata je uređenje parka za djecu u Velikom Palančištu, za šta je izdvojeno 1.500 KM. – Mi smo izgradili nadstrešnicu i uredili dječije igralište. Samim tim smo okupili mlade ljude i osnažili ih – rekao je Radovan Đaković.

Grad Prijedor i Fondacija „Mozaik“ saradnju su započeli ove godine. Kako kaže Željko Pauković, direktor Programa Omladinske banke, u naredne četiri godine, u okviru ovog programa planirana je realizacija oko 40 projekata značajnih za lokalnu zajednicu, a prije svega za mlade u ruralnim sredinama.

– To su projekti koji mogu podstaći da se urede prostorije za mlade, da se uredi igralište za mlade, da se prepoznaju neki problemi koji su i za mlade i za loklanu zajednicu i da budu podržani kroz program Omladinske banke. Podržaćemo osam ili devet mikrobiznisa – dodao je Pauković.

Fondacija “Mozaik” naredne godine planira da podrži čak 600 projekata, u 50 gradova i opština u Bosni i Hercegovini. Tokom ove godine realizovano je oko 400 projekata, ukupne vrijednosti oko 900.000 KM.

Omladinska banka je zapravo prilika za sve mlade ljude u BiH, da realizuju ideje i inovacije, u svojoj lokalnoj zajedinci.

M.Šodić

PrethodniSJEDNICA ODBORA ZA OBILJEŽEVANJE STO GODINA PRIJEDORSKE GIMNAZIJE (video)
SlijedećiPRI KRAJU RADOVI NA IZGRADNJI ZGRADA ZA IZBJEGLA I RASELJENA LICA (video)