-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

PRONAĐENO UKRADENO VOZILO JEDNE HAMBURŠKE FIRME

Najnovije vijesti

U Trnopolju pronađeno je vozilo “mercedes”, vlasništvo firme iz Hamburga za koje je utvrđeno da je ukradeno i da je na Interpolovoj potjernici, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.
Vozilo njemačkih registarskih oznaka pronađeno je 12. decembra, a iste večeri su zbog sumnje da su ukrali ovo vozilo uhapšena lica čiji su inicijali D.K, U.P, B.G. i O.G. iz Prijedora.

Prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste ova lica pronađen je i oduzet alat namijenjen za obijanje brava motornih vozila, kontakt ključ putničkog “mercedesa”, 0,26 grama marihuane i veća količina municije.

Pronađeno je i 1.566 komada metaka 7,62 milimetara, 38 komada manevarske municije 7,62 milimetara, 17 tromblonskih metaka 7,62 milimetara, 106 komada lovačkih kapisli, 58 metaka 7,9 milimetara, četiri protivavionska metka, tri metka 12 milimetara, 41 metak sa svjetlećim zrnom, te metak za ručni bacač 57.

U pretresu su pronađeni dva bajoneta, zatvarač za pušku, četiri okvira škorpiona, deset okvira za automatsku pušku, dva okvira za M48, tri redenika za municiju, dva vojna noža, 14 inicijalnih kapisli, jedna elektronska detonatorska kapsula, 14 metara sporogorećeg štapina, jedan skraćeni karabin i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava.

“Pronađena municija i dijelovi naoružanja izuzeti su sa lica mjesta, dok je o pronalasku minsko-epslozivnih sredstava obaviještena Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske za dalje postupanje”, navedeno je u saopštenju.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su “mercedes” ukrala lica čiji su inicijali D.K. i U.P, a da je u izvršenju krivičnog djela teška krađa učestvovalo i lice D.A. iz Prijedora.

Utvrđeno je i da su lica čiji su inicijali D.K. i U.P. u noći između 30. i 31. oktobra pokušala da u Prijedoru ukradu “BMW X5”.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičena lica su puštena iz službenih prostorija, a po kompletiranju predmeta biće podnesen iuvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica D.K. i U.P. za krivično djelo teška krađa u pokušaju, dok će protiv istih lica i lica D.A. biti dostavljen izvještaj za krivično djelo teška krađa.

Policijski službenici utvrđuju krivičnu odgovornost lica za posjedovanje municije i minsko-eksplozivnih sredstava, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj i za to krivično djelo.

izvor: srna

foto: CJB