Nepoznati vozač, koji je jučer oko 13 i 25 sati udario i lakše povrijedio pješaka D.R. ( 61) iz Prijedora, a potom pobjegao s mjesta nesreće, pronađen je nedugo nakon saobraćajke. Uočili su ga građani koji su vidjeli nesreću i pozvali policiju koja je dolaskom na lice mjesta utvrdila da se radi o vozilu Golf tri, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao Z.T. (82) iz Prijedora, s privremenim boravkom u Hrvatskoj.

Također, utvrđeno je da je pješak udaren na pješačkom prelazu, nakon čega je Z.T. napustio mjesto nesreće, ne pružajući pomoć povrijeđenom pješaku. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor kao i sudija za prekršaje Osnovnog suda u Prijedoru, uz čiju je saglasnost vozaču Golfa uručen prekršajni nalog zbog nepropuštanja pješaka na pješačkom prelazu i nepružanja pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći počinjene po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Prijedor zahvalila se savjesnim građanima koji su kao svjedoci uočili vozača koji je prouzrokovao saobraćajku i pobjegao, te pozvali policiju i na taj način pomogli u rasvijetljavanju okolnosti prijavljene nesreće..

KV

foto: Ilustracija

PrethodniOBILJEŽEN EVROPSKI DAN JEZIKA (FOTO i VIDEO)
SlijedećiU SUSRET NEDJELJI DJETETA