-1.2 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

PROVJERITE DA LI VOZITE TEHNIČKI ISPRAVNO VOZILO (video)

Najnovije vijesti

Auto-moto savez RS i Auto-moto društva u saradnji s Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS i republičkom  Agencijom za bezbjednost saobraćaja organizuju tradicionalnu i preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja na vozilima.

Danas su vozila kontrolisana u Prijedoru. Predrag Likokur iz AMS RS, napominje da je u Prijedoru bio odličan odziv ovoj akciji. Pojedini su dolazili sami, a neke je usmjeravala i policija. – Kontrolisali smo ispravnost amortizera, ispravnost svjetlosno-signalnih uređaja, količinu tečnosti, rashladnu tečnost, zatim plinsku instalaciju koje vozilo posjeduje…  Savjetujemo vozače i ukazujemo na sve te stvari, kako bi vozilo u potpunosti bilo spremno za vožnju – rekao je Likokur.

Treba znati da ova kontrola ispravnosti vozila nije i tehnički pregled s kojim se može registrovati vozilo. Ovo je, kako napominju u AMS RS, preventivni pregled, gdje se ukazuje na nepravilnosti. Slična akcija očekuje se pred početak zimske sezone, u novembru mjesecu.

Kontrola ispravnosti vozila je potpuno besplatna.

M.Z.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!