1.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

PRUŽNI PRELAZ “TRINAESTICA” U TESTNOJ FAZI

Najnovije vijesti

Javno preduzeće “Željeznice Republike Srpske” saopštilo je danas da je u fazi testiranja novoinstalirana oprema na osiguranju putnog prelaza na dionici željezničke pruge Prijedor – Novi Grad, popularna “Trinaestica”.
Završetak radova na putnom prelazu ozvaničen je 30. septembra i u toku je testna faza nakon koje slijedi probni rad koji mora zadovoljiti sve uslove neophodne za dobijanje upotrebne dozvole nakon čega će automatski putni prelaz biti pušten u eksploataciju, navedeno je u saopštenju Službe za informisanje “Željeznica”.

I pored jasne i vidljive saobraćajne signalizacije, koju moraju poštovati svi učesnici u drumskom saobraćaju, preduzete su dodatne mjere i do puštanja u funkciju uređaja za automatsko osiguranje “trinaestice” vozove zaustavljaju prije nailaska na putni prelaz.

Ugrađeni polubranici ne bi trebalo da zbunjuju jer je putni prelaz osiguran andrejevim krstom, trouglom preglednosti i vertikalnim saobraćajnim znacima. Drumska saobraćajna signalizacija upozorava učesnike u saobraćaju o nailasku na putni prelaz i obaveznom zaustavljanju.

Signalizacija je veoma jasna i vidljiva, a obaveza svakog vozača drumskog vozila je da se zaustavi ispred znaka “stop” prije nego što pređe preko putnog prelaza, dodaje se u saopštenju.

izvor: srna