PRVA SDS: težak položaj penzionera (video)

Niske penzije i težak položaj penzionera bile su teme konferencije za novinare Prve srpske demokratske stranke.

Prva SDS je stranka koja je stala uz narod ‘90 godine, a prošle godine je obnovlјena, rekao je predsjednik Gradskog odbora Prve SDS i nosilac liste za Izbornu jedinicu 1, Zdravko Jović. On je rekao da su penzioneri velika populacija u Srpskoj, ima ih oko 260.000 i sa borcima, kojih je oko 200.000, čine kritičnu masu koja bi mogla da napravi promjenu.

Zdravko Jović, predsjednik Gradskog odbora Prve SDS i nosilac liste za Izbornu jedinicu 1

-Ako bi svi izišli na izbore, onda se možemo nadati promjenama. Na žalost, oni nisu ni svjesni svoje situacije, vrlo teško žive. Nјima je uskraćena sadašnjost. Oni žive za budućnost, sramota je reći kako bijedno žive ti lјudi. I ja sam iz te populacije i kad pogledate, mnogi nemaju riješena egzistencijalna pitanja – rekao je Jović.

Član Glavnog odbora, potpredsjednik Gradskog odbora i kandidat Prve SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Vladimir Akovski, rekao je da je proveo 40 godina radeći u školi u Busnovima.

Vladimir Akovski, član Glavnog odbora, potpredsjednik Gradskog odbora i kandidat Prve SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske

– -Imao sam zadnju platu 1.200 maraka, kada sam otišao u penziju 2010. godine  obračunata nam je penzija na 373 marke. Veoma bijedno, sada nam je penzija dostigla 450 maraka. I to nije ništa u odnosu  na troškove života – rekao je Akovski.

On je rekao da penzioneri žive od radnika koji plaćaju doprinose, stoga bi, naglasio je Akovski, vlast u Srpskoj trebalo da brine o zapošlјavanju mladih lјudi.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!