Nakon dvije godine rada KUD ,,Dušan Pantelić,, iz Busnova organizovao je prvi godišnji koncert, kako bi publici  predstavili svoj dosadašnji rad. Koncert. koji je noio naziv “Preli prelo milo do miloga” su uveličali njihovi gosti iz SKUD “Dr Mladen Stojanović”,  KUD “Koreni” i KUD “Šove” iz Bačke Palanke, te KUD “Saničani”.

Nastojali su da ovaj koncert bude sadržajno bogat, zbog čega su i pozvali prijatelje iz Srbije i kompšije iz Prijedora i Saničana,  rekla je Danijela Kantar predsjednik KUD ,,Dušan Pantelić,,. Umjetnički rukovodilac ovog KUD-a Mladen Radić  istakao je da i pored toga što Busnovi i okolna mjesta ostaju bez stanovnika ima dovoljno zainteresovanih za aktivan rad u društvu .– Na ovom koncertu mi smo se predstavili igrama iz Leskovca. Našpim članovima  nije bilo teško da to savladaju.  Uigrana je to ekipa , jer igraju već neke dvije-tri godine aktivno , tako da se cijela koreografija uradi za dva tri mjeseca – ističe Radić.

Dijana Zimonja predstavnik KUD ,,Koreni,, iz Bačke Palanke, istakla je da je ovo  prvi dolazak u Prijedor i početak saradnje ova dva društva. – Mi postojimo već pet godina. Dosta smo putovali u Bugarsku, Crnu Goru, četo smo i na Zlatiboru.  Uglavnom su to velike manifestacije kojima se možemo pohvaliti – kaže Zimonja.

Među onima koji su dali podršku ovom mladom kulturno-umjetničkom društvu su  i njihove komšije  Saničana.  Zvjezdan Grković predsjednik KUD „Saničani“  kaže da su dva razloga njihovog učešća na ovom koncertu. – Naše komšije su nas pozvale a mi se rado odazivamo tim pozivima,  da uveličamo ovo veče, a ujedno i da najavimo naš jubilej, deset godina uspješnog rada –rekao je Grković.

KUD ,,Dušan Pantelić,,  koje broji oko 50 članova  ima  tri sekcije: folklornu, pjevačku i orkestarsku. Po riječima predsjednice krajem marta putuju  u Njemačku , a pred kraj juna planiran je i odlazak u Grčku, na veliku smotru folklora.

P.Š.

Prethodni„Karavan kulture govora“ u Prijedoru 12. februara
SlijedećiSJEĆANJE NA POGINULE POLICAJCE (video)