-4.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

PRVI KONCERT FOLKLORNE SEKCIJE „GORNJI ORLOVCI“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

Nedugo nakon otvaranja obnovljenog društvenog doma u mjesnoj zajednici Gornji Orlovci, formirana je istoimena folklorna sekcija koja radi u sastavu KUD „Kozara“ iz Prijedora. Nakon tri mjeseca intenzivnog vježbanja, članovi ove sekcije su  prošlog utorka  održali prvi cjelovečernji koncert i to pred domaćom publikom.

Inače sekcija broji ukupno  60 članova koji su razvrstani u tri starosne grupe: najmlađa i srednja grupa okupljaju djecu i mlađe omladince. U grupi veterana nastupaju oni koji već imaju značajno iskustvo u folklornim nastupima, a sve skupa ih veže ljubav prema narodnom kulturno umjetničkom stvaralaštvu.

-Okupljanje mladih u sportska i kulturno umjetnička društva najbolji je način prevencije svih devijantnih ponašanja- rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je prisustvoao ovom koncertu. On je dodao da je „aktiviranje kulturno umjetničkih i sportskih aktivnosti u obnovljenim društvenim domovima u mjesnim zajednicama, opravdalo ulaganje budžetskih sredstava  te objekte“.

S.M.