Grad Prijedor idućeg mjeseca biće domaćin Sedmice evropskog filma, najavila je danas direktor kina “Kozara” Safira Karahodžić.
“Prethodnih sedam puta Sedmica evropskog filma u BiH održavala se samo u Sarajevu, a ove godine organizatori su donijeli odluku da manifestacija putuje i u druge gradove, odnosno u Prijedor i u Zenicu i mi smo počastvovani time”, rekla je Karahodžićeva Srni.

Organizator je EUNIK, evropska mreža institucija kulture čiji ogranak u BiH broji 15 zemalja članica, od kojih osam učestvuje u programu ovogodišnje Sedmica evropskog filma.

“Na ovaj način organizator nastoji da svoje programe koji promovišu evropsku kulturu i vrijednosti približi što većoj i što široj publici u BiH”, dodala je Karahodžićeva.
Приједор - кино Козара  - Седмица ев
Osma po redu Sedmica evropskog filma u BiH počinje danas u Zenici i traje do 27. oktobra, a u Prijedoru će biti održana od 9. do 16. novembra.

“Publika će imati priliku da vidi po jedan film iz Češke, Španije, Austrije, Mađarske, NJemačke, Rumunije, Poljske, i Holandije a ulaz za sve projekcije je besplatan”, istakla je Karahodžićeva.

Riječ je o filmovima “Idemo na more” iz Češke, “Anđeo Budimpešte” iz Španije, “Mračna dolina” iz Austrije, “Vikend” iz Mađarske, “Četiri kralja” iz NJemačke, “Dva loto listića” iz Rumunije, “DŽek Strong” iz Poljske i “To su bila vremena” iz Holandije.

izvor: srna

PrethodniREPERTOAR KINA “KOZARA”
SlijedećiLOLA POZIVA LJUDE S OLOVKAMA DA PIŠU ZA NJU!