Nakon 13. dnevnih priprema, fudbaleri “Rudar- Prijedora”, odigrali su prvu kontrolnu utakmicu u Vrbovecu i rezultatom 3:2 pobjedili  istoimenog trećeligaša Hrvatske. Po teškom i snijegom prekrivenom terenu plastične podloge Prijedorčani su vodeći gol postigli u 18. minutu, a strijelac je bio Stefan Gavranović.

Nakon što je, pojačanje Prijedorčana, golman Mirza Hamzabegović, odbranio jedanaesterac, domaćini su izjednačili u 40. a zatim i došli u vođstvo od 2:1 u 55. minutu. Rezervista “Rudar- Prijedora” Ranko Dekić je izjednačio u  68.  minutu, a mladi Danilo Marmat je, deset minuta kasnije, postigao pobjedonosni gol. U ovom meču Prijedorčani su imali više zrelih prilika a trener Zlatko Jelisavac u igru je uveo četiri juniora.

Za „Rudar Prijedor” meč su počeli: Hamzabegović, Pekija, Vejnović, Pecelj, Davidović, Vojinović, Jandrić, Gavranović, Šakić, Jakupović i Lolić. U drugom poluvremenu debitovao je bivši napadač banjalučkog “Borca” Miloš Kukić. Uz golmana Šarca još su igrali: Marić, Ćatić, Popović, Dekić, Kovačević, Polovina, Komljenović, Marmat i Radaković. Nedostajali su povrijeđeni Novica Petrović i vodeći strijelac šampionata Srpske Ognjen Jaćimović.

Ohrabruje da su sa treninzima, po posebnom programu, počeli golmani Dejan Inđić i Nemanja Petrović. Nakon ove jako dobre i korisne provjere, ukoliko vremenski uslovi dozvole, sutra u Banja Luci je novi test meč Prijedorčana protiv bihaćkog “Jedinstva”.

Tokom sedmonedjeljnih priprema u Prijedoru i okolini, planirano je sedam test mečeva a generalna proba lidera na tabeli “Rudar Prijedora” je 3. marta protiv “Kozare” iz Gradiške, a Liga se nastavlja 10. marta

M.Bogun

Prethodni MALE OLIMPIJSKE IGRE: DJEVOJKE SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA POBJEDNICE U MALOM FUDBALU
SlijedećiMALE OLIMPIJSKE IGRE SREDNJOŠKOLACA U MALOM FUDBALU (FOTO i VIDEO)