Prvo veče muzičkog festivala ’’Kozara puls fest”

,,Kozara puls fest” okupio je veliki broj ljubitelja dobrog zvuka na Benkovcu na planini Kozari. Prvo veče muzičkog festivala nastupili su rok bendovi ”Hladno pivo” iz Zagreba, ”Van Gogh” iz Beograda,  ”Zabranjeno pušenje” iz Sarajeva, i ”No limit now” iz Sanskog Mosta.

Za višečasovni muzički spektakl publiku je zagrijala grupa ”Hladno pivo” koji su odsvirali svoje najveće hitove. Frontmen benda Mile Kekin rekao je da je posebno oduševljen prirodnim ambijentom Kozare, ali i dobrom energijom publike.

-Priroda je prelijepa, prije koncerta obišli smo Kozaru. Nadam se da će Festival pomoći turizmu ovog kraja i da će imati edukativnu notu, da se vidi šta se događalo prije 50 godina i kako su ovdje hrabri ljudi dali svoje živote u borbi protiv najvećeg zla, fašizma – dodao je Kekin.

Kozarom su odjekivali zvuci mnogobrojnih hitova beogradske rok grupe ”Van Gogh”, a interakcija sa publikom dodatno je zagrijala atmosferu. Kao i svi koji su po prvi put na Kozari, pjevač ”Van Gogha”, Zvonimir Đukić Đule nije krio oduševljenje atmosferom, organizacijom i prirodom planine Kozare.

-Veliko zadovoljstvo i čast nam je da smo bili gosti drugog po redu „Kozara puls festa“. Fantastično mesto, još jedan od festivala u BiH, ekološki festival, pored Tjentišta i OK festa. Ovo je takođe fantastičan ambijent, vrhunski sređen i organizovan festival. Drago nam je da smo večeras bili gosti – rekao je Đule.

Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, gitarista i osnivač bosanskohercegovačkog rok benda ”Zabranjeno pušenje”, Kozare se sjeća, kaže, zahvaljujući školskim ekskurzijama i od tada je pamti samo po dobrim stvarima.

-Zadovoljstvo je biti nakon toliko godina na Kozari. Svaka čast organizatorima i ljudima koji su zaslužni da Kozara muzički oživi. Ono što nam je poklonila publika večeras je za pamćenje. Nadamo se novom susretu i sjajnoj energiji – dodao je Sučić.

Ovogodišnji festival u novom ruhu, posjetiocima nudi jedinstven ugođaj kroz bogat muzičko-zabavni program, kaže organizator Festivala Dražen Vrhovac.

-Drago mi je da smo pomjerili granice odmah na drugi „Kozara puls fest“. Najbolji muzičari današnjice su na Kozari, pjevaju nama, našim sugrađanima, svim posjetiocima, vidjeli ste savršenu energiju i atmosferu – dodao je Vrhovac.

Drugi dan Festivala počinje u 18 časova i 30 minuta, a rezervisan je za predgrupe “The Bechars”, “Ultrazvuk”, te solistički koncert Marije Šerifović u 22 časa.

Festival ima za cilj da omogući snažan povratak mladih na našu krajišku ljepoticu koja budi sva čula. Zato vas organizatori pozivaju da osjetite puls prirode, zvuka i okusa.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!