Petarde nisu igračke – poručeno je na edukativnom predavanju, koje su pripadnici Policijske uprave Prijedor održali učenicima Osnovne škole “Dositej Obradović”. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti PU Prijedor, čiji je cilj sprječavanje neovlaštene prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, a sve kako bi predstojeći novogodišnji i božićni praznici protekli na miran i dostojanstven način.

-Ovu priliku koristimo da apelujemo na građane, da se tokom predstojećih praznika suzdrže od nezakonite upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, te upozoravamo na opasnosti i posljedice, kao i na zakonom predviđene sankcije. Takođe, apelujemo i na roditelje da svoju djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkim sredstvima – rekla je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

Bila je ovo prilika da učenici saznaju važne informacije o petardama i eksplozivnim sredstvima i kakve sve posljedice može izazvati neoprezno rukovanje pirotehničkim sredstvima. – Drago nam je što smo čuli nešto više o opasnostima koje može da prouzrokuje nestručna upotreba pirotehnike i trebamo da znamo da to ne koristimo i da budemo oprezni – rekla je Nikolina Stojnić, učenik OŠ “Dositej Obradović”.

Podsjećamo, zakonom je definisano da ukoliko se upotrebom pirotehnikih sredstava izaziva uznemirenost većeg broja građana, previđena novčana kazna je od 300 do 900 KM.

M.Šodić

PrethodniPRIJEM ZA PENZIONERE I PREDSTAVNIKE GO SUBNOR -a (video)
SlijedećiBrže i lakše do uštede –Dupli bodovi u Tropic i mojMarket trgovinama