PU Prijedor: PRIJEM POVODOM DANA POLICIJE – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti PU Prijedor: PRIJEM POVODOM DANA POLICIJE

PU Prijedor: PRIJEM POVODOM DANA POLICIJE

0

U Policijskoj upravi Prijedor danas je, povodom Dana policije RS, 4. aprila, organizovan prijem za gradonačelnika Prijedora, načelnike opština, predstavnike institucija, organizacija i udruženja s kojima sarađuju. Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor, uputio je čestitke, rekavši da Policijska uprava Prijedor ovim povodom provodi niz aktivnosti, prije svega usmjerenih na očuvanje i unapređenje saradnje sa građanima, lokalnom zajednicom i institucijama sa područja ove uprave.

– U sklopu obilježavanja Dana policije obišli smo porodice poginulih kolega kao i mjesta njihovog vječnog počivališta. Organizovani su prijemi za učenike i djecu predškolskog uzrasta, kao i edukativna predavanja za osnovce i srednjoškolce, te prijemi za penzionisane pripadnike ove uprave. Policijski službenici učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, a organizovan je taktičko-tehnički zbor u Kozarskoj Dubici, kao i turnir u malom fudbalu – rekao je Vujanović.

On je naveo da je saradnja sa lokalnom zajednicom, institucijama, medijima kao i forumima za bezbjednost zajednice na veoma visokom nivou, što je rezultiralo da se na prijedorskoj regiji održi povoljan bezbjednosni ambijent.

– Vraćanjem statusa Centra javne bezbjednosti, a nakon toga i Policijske uprave Prijedor, te formiranjem Okružnog javnog tužilašta i Okružnog suda u Prijedoru, prijedorska regija je institucionalno zaokružena, a samim tim i bolje organizovana da adekvatno odgovori svim bezbjednosnim izazovima – istakao je Vujanović i dodao da je povećano povjerenje građana u rad policije. U posljednjih nekoliko mjeseci, ova uprava je kadrovski popunjena, a u radni odnos primljeno je dvadesetak mladih policijskih službenika. Sretoja Vujanović je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz svesrdnu podršku ministra Dragana Lukača, a u saradnji sa Policijskom upravom Prijedor, zaposlilo devetoro djece iz kategorije porodica poginulih boraca.

–  Povodom Dana policije, u Crkvi „Svete Trojice“ u Prijedoru, za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u Odbrambeno-  otadžbinskom ratu dali živote za stvaranje Republike Srpske biće služen parastos, dok će u prostorijama Policijske uprave Prijedor za sve stradale pripadnike tadašnjeg centra, biti položeno cvijeće i prislužene svijeće – istakao je na kraju Vujanović.

M.Z.

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version