Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić ocijenio je da je stanje bezbjednosti na području grada stabilno i dobro, te da uprava i dalje, u kontinuitetu, postiže zadovoljavajuće rezultate po svim linijama rada. U julu je evidentirano 76 krivičnih djela, ili za devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Ukupna rasvjetljenost krivičnih djela u julu je 90 odsto.

Kada su u pitanju krivična djela protiv života i tijela evidentirana su četiri krivična dijela, u pitanju su krivična djela lake tjelesne povrede, i ta krivična djela su rasvjetljena. Krivična djela protiv imovine su najbrojnija u ukupnoj strukturi krivičnih djela i njih karakteriše visok procenat rasvjetljenosti po nepoznatom izvršiocu i ova krivična djela imaju tendenciju pada u odnosu na isti period prošle godine.

U oblasti zloupotrebe droga u mjesecu julu evidentirano je sedam krivičnih djela i jedan prekršaj, oduzete su manje količine marihuane i sjemenke indijske konoplje. Početkom avgusta oduzeto je 32 grama skanka i prije par dana oduzeto je nešto manje od kilogram heroina od dva lica iz Prijedora. U oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je šest krivičnih djela, dok je u oblasti javnog reda i mira evidentirano 69 prekršaja. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, u padu je broj nasilnih prekršaja odnosno učestvovanja u tuči i fizički napad, a u značajnom porastu je broj evidentiranih prekršaja prosijačenja, što je rezultat pojačanih aktivnosti PU Prijedor.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 1.905 prekršaja i 110 saobraćajnih nezgoda, u kojima su smrtno stradala dva lica. Službenici PU Prijedor i dalje će da sprovode pojačane aktivnosti u dane vikenda u cilju spriječevanja prekoračenja brzine kretanja i upotrebe alkohola, kako vozača automobila tako i mopeda.

M.Stegić

foto: Giga

PrethodniREGIONALNA FUDBALSKA LIGA RS: „RIBARI“ BOD  „UPECALI“
SlijedećiU PRIPREMI MONOGRAFIJA PRIJEDORSKE BORAČKE ORGANIZACIJE (VIDEO)