Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić ocijenio je da je stanje bezbjednosti na području grada stabilno i dobro i da ova uprava i dalje, u kontinuitetu, postiže zadovoljavajuće rezultate po svim linijama rada.

U maju je evidentirano 81 krivično djelo, ili za devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Ukupna rasvjetljenost krivičnih djela u ovom mjesecu je 85,7 odsto. Kada su u pitanju krivična djela protiv života i tijela bitno je napomenuti jedno teško krivično djelo koje je evidentirano u maju, to je krivično djelo teško ubistvo u Jakupovićima, života su lišena dva lica, krivično djelo je po poznatom izvrišocu i trenutno je od strane Suda prema navedenom licu određena mjera pritvora.

Krivična djela protiv imovine su najbrojnija u strukturi krivičnih djela i njih karakteriše visok procenat rasvjetljenosti po nepoznatom izvršiocu i ova krivična djela imaju tendenciju pada u odnosu na isti period prošle godine. U oblasti zloupotrebe droga evidentirana su dva krivična djela i oduzete su manje količine marihuane i sjemenke indijske konoplje. U oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je šest krivičnih djela. Dok je u oblasti javnog reda i mira evidentirano 48 prekršaja ili za 15 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a u padu je broj nasilnih prekršaja, odnosno učestvovanja u tuči i fizički napad.

U narednom periodu policijski službenici PU Prijedor nastavljaju sa pojačanim preventivnim aktivnostima na spriječavanju incidenata motivisanih mržnjom, te suzbijanju prosječenja na području grada. U oblasti bezbjednosti saobraćaja je trend porasta broja evidentiranih prekršaja. Evidentirano je 2.217 prekršaja ili za 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine, evidentirane su 63 saobraćajne nezgode i nije bilo saobraćanih nesreća sa smrtno stradalim licima.

Službenici PU Prijedor i dalje će da sprovode pojačane aktivnosti u dane vikenda u cilju spriječevanja prekoračenja brzine kretanja i konzumiranja alkohola, kako vozača automobila tako i mopeda.

M.Stegić

PrethodniEKOLOŠKI VRT MILEVE LUKIĆ
SlijedećiROK FEST „KOZARA U SRCU“ 26. I 27. JULA