U gradskom Pozorištu sinoć je premijerno izvedena „Laža i paralaža“, četvrta premijera 65. pozorišne sezone, rađena po tekstu Jovana Sterije Popovića i u režiji Đurđe Tešić iz Beograda.  Glumačka  postava u sastavu prijedorskog ansambla Tatjana Binjaš- Batoz, Dean Batoz, Zlata Kogelnik, Siniša Vučićević, Zorica Jojić i Srđan Knjeginjić, vrhunski je odigrala ovu klasičnu komediju i pobrala aplauze publike.

Prezadovoljna je bila i režiserka Tešić koja je rekla „da su glumci to što je ona zamislila fantastično odigrali“. „Što je publika prepoznala i nagradila. Jako sam zadovoljna tim reakcijama publike“, rekla je  Tešić.

Po mišljenju  mnogih Tatjana Binjaš Batoz maestralno je odigrala ulogu Jelice. Ipak smatra „ da uvijek može i bolje“.

-Bilo je naporno, jer sve što se radi kako treba, to je malo teže. Pogotovo kad je riječ o dijalektu kojim govorimo u predstavi , a i tekst je prilično obiman“, rekla je  Tatjana uvjerena da će publika uživati i na reprizi premijere koja će biti izvedena u srijedu 22 novembra. Glumac Dean Batoz napominje“ da je predstava i fizički vrlo naporna i zahtijevna“.

-Sterija se uglavnom igra kao komedija karaktera, ali mi smo to malo pomjerili, malo predstavu ubrzali i to je publika odlično prihvatila“, rekao je Batoz.

Četvrtom premijerom, kojom se gradsko pozorište pridružilo obilježavanju Evropske noći teatra, bio je zadovoljan i Zoran Baroš, direktor pozorišta.“

-Nadam se da smo, sudeći po reakcijama publike, napravili jednu dobru predstavu koja će imati dug život“, rekao je Baroš. Scenografiju za „Lažu i paralažu“   uradio je Vanja Vlačina.

M.Z.

foto: Giga

PrethodniVEČERAS PREMIJERA STERIJINE “LAŽE I PARALAŽE”
SlijedećiU OKTOBRU 3.211 SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA (VIDEO)