Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

Puharska: Veče prijateljstva za domaće i dijasporu

NAJNOVIJE VIJESTI

U Donjoj Puharskoj upriličena je manifestacija „Veče prijateljstva“ u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Osman Džafić“. Bogat kulturno-zabavni program i dodatni sadržaj kao što je zlatna džezva, domaće poslastice i pića, za posjetioce su pravi užitak. Članovi KUD-a  „Osman Džafić“ predstavili su se sa najmlađom grupom, starijom grupom te brojnim mladim umjetnicima i pjevačima amaterima.

– Idemo ka tome da svake godine obogatimo sadržaje, da uvijek nešto promijenimo, napravimo bolje i kvalitetnije. Slušamo šta kažu naši sugrađani koji dođu ovdje da sa nama provedu ljeto i godišnje odmore. Oni imaju dobrih ideja koje možemo u budućnosti zajedno relizovati –  rekla je Alma Semanić, sekretar ovog društva.

Pored domaćina, nastupili su i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“ iz Otoke. Organizatori pozivaju sve koji žele da im se pridruže, da kroz igru i pjesmu grade mostove prijateljstva. Dobrodošlicu je  poželjela mlada članica KUD-a “Osman Džafić“ Lamija Kenjar.
– Lijepo mi je ovdje i ko god želi da nam se priključi, ovdje smo u Puharskoj, tako da dobrodošli ako želite – poručila je Kenjareva.

Ovo je 14. po redu manifestacija KUD-a „Osman Džafić“ na kojoj se druže domaćini i gosti iz dijaspore. Predstavnici kulturno-umjetničkih društava iz inostranstva, koji njeguju kulturu i tradiciju naših naroda preko granice, bili su gosti ovog događaja. Nekadašnji član KUD-a „Osman Džafić“ Kemal Kurtović, koji sada živi u Danskoj, sa zadovoljstvom dolazi svake godine.

– Ova manifestacija je stvarno odlična za sve nas. Svake godine dolazimo i lijepo je, a i grao sam folklor 15 godina ovdje i dođem radi svih članova i druženja – rekao je Kurtović.

Za sam kraj manifestacije nastupili su članovi grupe „Rok k’o fol“ koji su zatvorili ovaj događaj. Veče prijateljstva dio je „Prijedorskog ljeta kulture“.

V. G.