U Donjoj Puharskoj upriličena je manifestacija „Veče prijateljstva“ u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Osman Džafić“. Bogat kulturno-zabavni program i dodatni sadržaj kao što je zlatna džezva, domaće poslastice i pića, za posjetioce su pravi užitak. Članovi KUD-a  „Osman Džafić“ predstavili su se sa najmlađom grupom, starijom grupom te brojnim mladim umjetnicima i pjevačima amaterima.

– Idemo ka tome da svake godine obogatimo sadržaje, da uvijek nešto promijenimo, napravimo bolje i kvalitetnije. Slušamo šta kažu naši sugrađani koji dođu ovdje da sa nama provedu ljeto i godišnje odmore. Oni imaju dobrih ideja koje možemo u budućnosti zajedno relizovati –  rekla je Alma Semanić, sekretar ovog društva.

Pored domaćina, nastupili su i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“ iz Otoke. Organizatori pozivaju sve koji žele da im se pridruže, da kroz igru i pjesmu grade mostove prijateljstva. Dobrodošlicu je  poželjela mlada članica KUD-a “Osman Džafić“ Lamija Kenjar.
– Lijepo mi je ovdje i ko god želi da nam se priključi, ovdje smo u Puharskoj, tako da dobrodošli ako želite – poručila je Kenjareva.

Ovo je 14. po redu manifestacija KUD-a „Osman Džafić“ na kojoj se druže domaćini i gosti iz dijaspore. Predstavnici kulturno-umjetničkih društava iz inostranstva, koji njeguju kulturu i tradiciju naših naroda preko granice, bili su gosti ovog događaja. Nekadašnji član KUD-a „Osman Džafić“ Kemal Kurtović, koji sada živi u Danskoj, sa zadovoljstvom dolazi svake godine.

– Ova manifestacija je stvarno odlična za sve nas. Svake godine dolazimo i lijepo je, a i grao sam folklor 15 godina ovdje i dođem radi svih članova i druženja – rekao je Kurtović.

Za sam kraj manifestacije nastupili su članovi grupe „Rok k’o fol“ koji su zatvorili ovaj događaj. Veče prijateljstva dio je „Prijedorskog ljeta kulture“.

V. G.

PrethodniDUAL RADAR PONOVO U PRIJEDORU
SlijedećiNestao Prijedorčanin, policija moli za pomoć