Nema sumnje da će situacija u kojoj se trenutno nalazimo negativno uticati na ekonomiju. Punjenje budžeta grada Prijedora, za sada, nije drastično smanjeno, ali i posljedicama koje će ostaviti pandemija izazvana korona virusom, još je rano govoriti. Najveći problem su sredstva iz rezerve gradonačelnika, koja su na jednoj od prethodnih sjednica Skupštine grada smanjena sa 600.000 KM na 100.000 KM. Gradonačelnik, MIlenko Đaković, vjeruje da će se gubici nadoknaditi iz drugih izvora.

– Ove godine smo imali blažu zimu i to je stvorilo zalihe u rezervi novca i, ako bude trebalo upotrijebićemo taj novac u ovoj vanrednoj situaciji  -istakao je on.

Đaković dodaje da su potrebe penzionera, kojima je zabranjeno kretanje, trenutno jedan od najvećih problema. S tim u vezi, obratiće se Republičkom štabu za vanredne situacije i zatražiti da nađu rješenje kako da najstariji stanovnici Republike Srpske mogli dizati penzije.

– Zatražićemo od Vlade Republike Srpske da se ovo pitanje što prije riješi, jer to su ljudi koji, obično imaju skromna primanja i jako im je teško funkcionisati bez tih osnovnih primanja. Očekujemo da se Republički štab što prije izjasni o ovome i da će definisati kako da se riješi taj problem – dodao je Đaković.

U Srpskoj je na snazi zabrana kretanja licima starijim od 65 godina, dok ova mjera za sve ostale građane važi od 20.00 do 5.00 časova.

B.D.

PrethodniOD JUTROS ZABRANA ULASKA STRANCIMA, ODBIJEN ULAZAK ZA PET LICA
SlijedećiU POLJOPRIVREDNIM APOTEKAMA IMA REPROMATERIJALA (video)