Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

PUT, VODA, DOM, ZAPOŠLJAVANJE

NAJNOVIJE VIJESTI

Mještani Saničana uskoro mogu očekivati presvlačenje asfaltom puta  prema Tomašici i to dionice od Petrova do središta ovoga naselja kao i početak rekonstrukcije društvenog doma, rekao je Milenko Đaković, kandidat za gradonačelnika, na sinoćnjoj tribini DNS-a u ovom mjestu. On je najavio početak realizacije projekta vodosnabdijevanja.

„Po završetku dodatnih ispitivanja Tomašičkih jezera, koje je zahtijevala Evropska investiciona banka, uslijediće realizacija projekta koji će obezbijediti kvalitetnu pitku vodu za sva sela na obe obale rijeke Sane, odnosno na cijelom jugoistočnom i južnom dijelu prijedorskog područja“, rekao je Đaković.

On je istakao da će se nastaviti sa privlačenjem kako stranih, tako i domaćih investitora, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta. Valentina Sovilj, kandidat za odbornika, rekla je da će se zalagati za razvoj i jačanje obrazovnog sistema, te razvijanje svijesti kod mladih ljudi da samo kvalitetna i upotrebljiva znanja mogu dovesti do progresa. Dragan Bojanović je rekao da Prijedor treba nastaviti sa realizacijom projekata utvrđenih strategijom te „dalje ekonomsko jačanje i povećanje budžeta iz kojeg treba stimulisati razvoj svih društvenih, privrednih i socijalnih oblasti“.