11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

RAČUN ZA STRUJU OTKRIO KO JE NA PUTU OSTAVIO HRPU SMEĆA

Najnovije vijesti

Da Prijedorčani mogu pomoći u razotkrivanju onih nesavjesnih koji smeće ostavljaju ne sve strane pokazao je i slučaj u kojem je mještanina Raljaša koji je na putu prema Gornjoj Ravskoj ostavio razbacan otpad otkrio običan račun za struju.

Nekom nije bilo teško da malo bolje pregleda smeće i u njemu nađe dokaz koji je uredno prolijedio Odsjeku komunalne policije u Prijedoru. Tamo kažu da su odmah reagovali, izašli na teren i prekršajno kaznili onog ko je napravio divlju deponiju.

Uz kaznu od 50 maraka naloženo mu je i da smeće pokupi a mjesto na koje ga je bacio vrati u prvobitno stanje. Ukoliko to ne uradi , u dogledno vrijeme, slijedi mu nova novčana kazna, u minimalnom iznosu od 100 maraka, a plaćaće je sve dok mjesto ne bude izgledalo onako kakvo je bilo prije njegove “posjete”.

U Odsjeku komunalne policije ističu da se trenutno bore s uklanjanjem sedam divljih deponija na području grada, ali i pojedinim nesavjesnim koji u kontejnere ostavljaju veće količine životinjskog otpada, posebno iznutrica koje bi trebali odlagati u posebne , namjenske i zatvorene kontejnere.
KV.