5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

RADIONICA „SevdahLab“ U PRIJEDORU

Najnovije vijesti

U utorak, 12. juna, sa početkom u 17 časova u prijedorskom Kinu „Kozara“, biće održana radionica pod nazivom „SevdahLab“.

„SevdahLab“ sa Damirom Imamovićem predstavlja putujuću laboratoriju sevdaha, zasnovanu na njegovom istraživanju tradicionalne muzike. To je interaktivna prezentacija sevdaha, njegove istorije i estetike u kojoj Damir Imamović koristi video projekciju, audio primjere, ali povremeno i zasvira. „SevdahLab“ je namijenjen, ne samo poznavaocima i ljubiteljima tradicionalne BiH muzike, nego i onima koji se po prvi put upoznaju sa ovom muzičkom formom.

Damir Imamović rođen je 1978. godine u Sarajevu, a muzici se posvetio nakom studija filozofije. Autor je i knjige „Sevdah“. Imamović potiče iz poznate muzičke porodice i unuk je čuvenog i jednog od najuticajnijih pjevača u istoriji sevdalinke, Zaima Imamovića.

Projekat se organizuje pod pokroviteljstvom Švajcarske ambasade u BiH i besplatan je za sve posjetioce, navela je u najavi ovog događaja direktor Kina „Kozara“ Safira Karahodžić.

 

 

KV