Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

Radnici Supernove u humanoj misiji dobrovoljnog darivanja krvi

NAJNOVIJE VIJESTI

Humanost i plemenitost kao jedne od najljepših ljudskih vrlina uvijek je lijepo gajiti i iskazivati, a kada shvatite da baš vi možete pomoći nekome učiniće vas ispunjenim, srećnim i zadovoljnim. Upravo je radni kolektiv Supernove bio u takvoj misiji, u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Više od 15 radnika uspješno je darovalo najdragocjeniju tečnost, a svi pod zajedničkim motivom učešća u spašavanju života. Neki od njih prvi put su se odlučili da budu dio ove humane misije, a nekima je ova akcija postala životna rutina.

Miroslav Zlatković, dugogodišnji radnik Supernove, krv je darovao više od 40 puta. “Krv sam počeo darivati još u vojsci sa 19 godina i planiram da učestvujem u akcijama dok me god zdravlje bude služilo”, naglašava Zlatković.

Šefica Službe za prikupljanje krvi u republičkom Zavodu za transfuzijsku medicinu Veselka Ćejić zahvalila je radnicima Supernove na uspješnoj akciji. Dobrovoljni davaoci krvi su posredni, aktivni učesnici u liječenju bolesnika, a svaka zdrava osoba starija od 18 godina može bez opasnosti za svoje zdravlje darovati krv do četiri puta tokom godine.

Supernova tim