16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

RADNO OSPOSOBLJAVANJE ZA 150 NEZAPOSLENIH (VIDEO)

Najnovije vijesti

Uskoro će biti implementiran Projekat „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“ s ciljem da nezaposlena lica, kroz set programa osposobljavanja, steknu određene kvalifikacije, neophodne  za zapošljavanje u lokalnoj ekonomiji. Riječ je o projektu Međunarodne organizacije rada, koji se finansira sredstvima Evropske unije. Kroz projekat će se kreirati 40 radnih mjesta, a očekuje se da će kroz  programe osposobljavanja proći najmanje 150 nezaposlenih lica.

Partneri na projektu su Agencija „Preda“, Grad  Prijedor, Mašinska i Poljoprivredno-prehrambena škola, Zavod za zapošljavanje, Filijala Prijedor, Klaster drvoprerađivača „Drvo-PD“ Prijedor i firma “EDNA Metalvorking“. Ukupna vrijednost Projekta je  459.479, maraka, od čega je Međunarodna organizacija rada obezbijedila 372.532 maraka, a ostatak partneri na Projektu.

Goran Rodić, projekt-menadžer

Sva sredstva su obezbijeđena na principu donacije, rekao je projekt-menadžer Goran Rodić. Projekat će trajati 20 mjeseci i u tom periodu realizovaće se veći broj obuka za različita zanimanja, između ostalog, za CNC operatere za drvnu i metalnu industriju, za šivače, obućare, varioce, proizvođače povrća, plasteničku proizvodnju i za specifična zanimanja, koja su vezana za informacione tehnologije.

S. M.

foto: Ilustracija