18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

RADOVAN PRODAN USELIO U NOVI DOM (video)

Najnovije vijesti

Ništa nije vrijednije od vlastitog krova nad glavom, kaže Radovan Prodan, ratni-vojni invalid iz Gornjeg Jelovca, kojem je kuća izgorjela u februaru ove godine. Od tad se snalazio, i spavao kod komšija i prijatelja koji su mu izašli u susret. Ali ovih dana i to je riješeno, jer se uselio u stambeni objekat čija je gradnja krenula početkom juna. Prodan je zahvalan  svima koji su pomogli svima da dobije novi dom, i omogućili da ne bude na teret nikome.

– Hvala svima na pruženoj pomoći. mnogi su pritekli da pomognu, skupljali i slali pomoć. I hvala im na tome – kaže Prodan, koji poručuje da nije bilo lako bez kuće, ali sve čovjek pretrpi. U svom domu tokom tri mjeseca Prodana je ugostio njegov komšija Radovan Lukić.

– Ostao je čovjek bez svog ognjišta. Bez ičega. Pa se nekad i sramio da jede kad mu ponudimo. Bilo mu je stvarno teško. Ali zahvaljući dobrim ljudima, dobio je ponovo krov nad glavom – priča Lukić.

Inicijativu za stambeno zbrinjavanje prodana pokrenuli su njegovi saborci iz Mjesne boračke organizacije Gornji Jelovac, a realizovana je od strane Boračke organizacije grada Prijedora. Predsjenik ove organizacije Zoran Predojević rekao je da nije lako riješiti problem stambenog zbrinjavana pripadnika borčakih kategorija koji se nađu u ovakvim situacijama.

–Mislim da neće biti još puno prilika za ovakve akcije. Jer Boračka organizacija nema sredstava da to radi, a vjerujte da su opterećene i republičke i gradske institucije.   Zato apelujem na sve ljude dobre volje da se odazovu i pomognu koliko mogu u ovakvim slučajevima – naveo je Predojević. On je dodao dasve ovo ne bi bilo moguće bez podrške gradonačelnika, Gradske uprave, posebno Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite. On se zahvalio i na pomoći koju su pružili ljudi iz Udruženja penzionera grada Prijedora, te članovima predjedništva gradske boračke organizacije koji su izdvojili vlastita sredstva da pomognu Radovanu.

Posebna zahvalnost upućena je  Milenku Lukiću, koji je uložio ogroman trud da sve ovo bude završeno, i koji je koordinisao aktivnostima oko izgradnje ovog stambenog objekta.

Z.J.