U Industrijskoj zoni „Celpak“ u Prijedoru izvršena je ugradnja donjeg nosivog sloja asfalta saobraćajnice „C-106“, saopštili su iz Kabineta gradonačelnika Prijedora. Ovo je projekat Grada Prijedora vrijednosti 843.998 KM, a finansira ga Vlada Republike Srpske.

„Shodno vremenskim prilikama, očekuje se ugradnja gornjeg, habajućeg, sloja asfalta i postavljanje horizontalne signalizacije i konačan završetak radova na ovoj saobraćajnici-saopštili su iz Kabineta gradonačelnika Prijedora.

U saopštenju se navodi da je saobraćajnica duga 310 metara i široka osam metara sa dva trotoara i pratećom infrastrukturom, kao što su fekalna kanalizacija,oborinska kanalizacija,hidrantska mreža, rasvjeta i srednjenaponski vod.

„Saobraćajnica prolazi kraj, uglavnom, stranih preduzeća koja zapošljavaju oko dvije stotine radnika u ovoj industrijskoj zoni. NJena izgradnja puno će značiti svima njima jer se radi o uređenju kanalizacije i pristupnih puteva do svake od njih i time će trajno biti  riješeni  problemi ovih investitora”,navedeno je u saopštenju.

Iz Kabineta gradonačelnika Prijedora zaključuju da konačna realizacija ovog projekta i otvaranje saobraćajne ide u  korist preduzetnika i njihovih poslovnih aktivnosti i u korist svih radnika koji ovom saobraćajnicom dolaze na posao.

K. V.

PrethodniOBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA
SlijedećiU SUBOTU SPEKTAKULARNI AEROMITING