Radovi nastali na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji “Sreten Stojanović” na Kozari biće izloženi u Maloj sali Umjetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” od petka, 3. novembra kada je predviđeno zvanično otvaranje izložbe.
Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić potvrdio je Srni da će u ovoj poznatoj galeriji biti izložena 24 rada, umjetnika koji su učestvovali u posljednjem sazivu likovne kolonije na Kozari.

“To je odličan način da se promoviše, ne samo dio fundusa našeg muzeja, nego i ukupno stvaralaštvo na području Prijedora, koje se kroz koloniju sasvim dobro promoviše”, rekao je Radonjić.

On je dodao da se izložba organizuje na poziv Udruženja likovnih umjetnika Srbije/ ULUS/ i Umjetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić”, radi uspostavljanja bliže saradnje sa gradom Prijedor.

Organizacioni odbor Likovne kolonije odredio je ranije tim, koji će raditi na pripremi izložbe radova – Zoran Banović, Zoran Radonjić, Zoran Stanić i Milica Tošić, a sve tehničke pripreme za izložbu uključujući i pripremu kataloga, pozivnica i plakata obaviće Muzej Kozare.

Izložba će biti otvorena u petak, 3. novembra u 19.00 časova i trajaće do 14. novembra.

LJubitelji likovne umjetnosti moći će da pogledaju radove, koji su nastali od 6. do 13. avgusta na Kozari, gdje su kao učesnici 12. saziva Likovne kolonije radove stvarali Gabrijela Bulatović, Daniela Fulgosi, Milica Crnobrnja Vukadinović, Katarina Zarić, Radomir Knežević, Vesna Knežević, Saša Filipović, Ivana Flegar, Zoran Banović, koji je i selektor kolonije, te Mladen Karan kao specijalni gost.

U fokusu pažnje umjetnika bile su klasične slikarske i grafičke discipline, a rad umjetnika je pratila Olivera Vukotić, istoričar umjetnosti i likovni kritičar, kustos ULUS- a iz Beograda.

izvor: Srna

PrethodniMUZEJ KOZARE OBILJEŽIO KRSNU SLAVU (FOTO i VIDEO)
SlijedećiVJERNICI KATOLIČKE VJEROISPOVJESTI OBILJEŽAVAJU BLAGDAN SVIH SVETIH (VIDEO)