Na adresu Organizacionog odbora Likovne kolonije “Sreten Stojanović” stigao je poziv iz Udruženja likovnih umjetnika Srbije /ULUS/ za održavanje izložbe sa ove kolonije u maloj sali Umjetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” u Beogradu.
U pozivu koji potpisuje Miroslav Lazović, potpredsjednik Upravnog odbora ULUS-a i vođa projekta za izložbeni program u ovom paviljonu, ističe se namjera da se na ovaj način uspostavi saradnja između Udruženja likovnih umjetnika Srbije i grada Prijedora, a imajući u vidu dosadašnje aktivnosti i zalaganje i trud da se na prostoru Republike Srpske promoviše umjetnost.
– Ova izložba biće prilika da se promoviše značaj i uloga koji likovna kolonija “Sreten Stojanović” ima i to ne samo na prostoru Republike Srpske već i šire i biće prvi korak naše buduće saradnje – navodi se u ovom pismu.
Predsjednik Organizacionog odbora Kolonije, gradonačelnik Milenko Đaković, izrazio je zadovoljstvo i istakao značaj ponuđene saradnje od strane Udruženja likovnih umjetnika Srbije koja se ogleda u postavljanju izložbe radova nastalih na Likovnoj koloniji “Sreten Stojanović”.
– Poziv prihvatamo kao posebnu čast i zahvaljujemo što ste prepoznali naša nastojanja da podržavamo i promovišemo likovnu umjetnost i stvaraoce u ovoj oblasti – stoji u odgovoru.
Organizacioni odbor Likovne kolonije “Sreten Stojanović” odredio je tim koji će raditi na pripremi izložbe radova nastalih na Koloniji. Tim će raditi u sastavu Zoran Banović, Zoran Radonjić, Zoran Stanić i Milica Tošić, a sve tehničke pripreme za izložbu, uključujući i pripremu kataloga, pozivnica i plakata obaviće Muzej Kozare.
Izložba bi od 3. do 14. novembra bila postavljena u Maloj sali Umjetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” u Beogradu.

Srna

 

Prethodni“PLAMEN” NA ČELU ČETVRTE LIGE
SlijedećiSKUPŠTINA GRADA: TENDER ODGODIO RADOVE