5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

RAKELIĆI U FINALU “SELA VESELOG” (video)

Najnovije vijesti

Ekipa Rakelića plasirala se u finale manifestacije „Selo veselo“ koja je danas održana u Saničanima. Oni su u ukupnom plasmanu bili bolji od takmičara Gomjenice, Petrova i Saničana. Brojni gledaoci bodrili su svoje favorite u disciplinama: bacanje kamena s ramena, trčanje u vrećama, navlačenje konopca te poljoprivrednom kvizu.

– Pohvalio bih ovu manifestaciju koja okuplja i mlade i stare. Družimo se i rado učestvujemo, skoro svake godine, a takođe smo i pobjeđivali – rekao je Dejan Rokvić iz pobjedničke ekipe Rakelića.

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. On je izrazio zadovoljstvo što se „Selo veselo“ održava dugi niz godina i okuplja veliki broj gledalaca i učesnika.

– Cilj je bio da se poboljša društveno-kulturni život u našim selima i ljudi su to objeručke prihvatili. Vidi se da u ovakvim sadržajima narod uživa – rekao je Đaković.

U programu je učestvovala Izvorna grupa „Borino jato“, folklorni ansambl KUD-a „Saničani“, vokalni solisti i muzičari. Organizator Saša Goronja najavio je četvrtu ovosezonsku manifestaciju za 28. jul u Gornjem Jelovcu. Tada će biti poznat i posljednji finalista koji će se pridružiti ekipama Miske Glave, Jelićke i Rakelića u završnici takmičenja, 18. avgusta. „Selo veselo“ je dio „Prijedorskog ljeta kulture“. Pokrovitelj Manifestacije je Grad Prijedor.

D. S.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!