18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

RANO GOVORITI O KONKRETNIM MJERAMA ZA POMOĆ PRIVREDNICIMA

Najnovije vijesti

Predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da je rano govoriti o konkretnim mjerama za pomoć privrednicima u Republici Srpskoj, ali da je sigurno da prolongiranje plaćanja nije adekvatna mjera koja može pomoći privrednim društvima.

Račić je napomenuo da Privredna komora Srpske i nadležen institucije prate situaciju na terenu, te da će nakon marta situacija biti izvjesnija, kada je riječ o nastalim štetama i posljedica zatvaranja ili smanjenja obima poslovanja pojedinih kompanija.

“Svakodnevno smo u komunikaciji sa našim granskim udruženjima, gdje svi oni predlažu određene mjere i rješenja i ne bih želio sada da prejudiciram sa tim, ali sigurno da prolongiranje plaćanja nije adekvatna mjera koja može pomoći našim privrednik društvima”, rekao je Račić novinarima u Banjaluci. On je napomenuo da će biti potreban sveobuhvatniji paket mjera.

“Samim tim najava Vlade Srpske da će biti formiran i Fond za pomoć privredi jeste sa razlogom da se na adekvatan način pristupi rješavanju određenih problema i štete koji su nastupili zbog virusa korona”, rekao je Račić.