2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

Rasavci pobjednici prvog ovosezonskog karavana „Selo veselo“ (video)

Najnovije vijesti

Selo Rasavci bilo je domaćin, a i pobjednik, prve ovosezonske manifestacije „Selo veselo“. Ekipe Rasavaca, Pejića i Rakelića takmičile su se danas u poljoprivrednom kvizu i tradicionalnim igrama: bacanju kamena s ramena, povlačenju konopca i drugim disciplinama, uz bodrenje brojnih gledalaca.

– Po drugi put smo bili domaćini ovom takmičenju. Naime, i prije par godina Rasavci su bili pobjednici. Ovakva manifestacija održava tradiciju našeg naroda i nadam se da će slična okupljanja biti još masovnija i češća – rekao je Pero Milošević, predsjednik Savjeta MZ Rasavci.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi Folklorne sekcije „Rasavci“, izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari  i vokalni solisti.

– Folklorna sekcija Rasavci trenutno okuplja 20 djece i 15 rekreativaca, što je velik broj za jedno selo. Nadam se da ćemo se još više omasoviti, jer djeca se rado odazivaju. Članovi naše sekcije mnogo putuju. Skoro su se vratili iz Crne Gore, a 14. jula ćemo na Smotri folklora ugostiti 10 društava iz Hrvatske, Srbije i BiH. Nakon toga putujemo za Makedoniju – rekla je Milana Lukić, umjetnički rukovodilac Folklorne sekcije Rasavci.

U ime pokrovitelja Manifestacije, Grada Prijedora, kulturno-zabavnom karavanu u Rasavcima prisustvovala je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti. Ona je potencirala značaj „Sela veselog“ za društveni život u ruralnim sredinama i podsjetila da je ono dio „Prijedorskog kulturnog ljeta“ koje obuhvata 45 programa i preko 70 sadržaja.

Organizator karavana „Selo veselo“ Saša Goronja zadovoljan je atmosverom i odzivom mještana ovog i susjednih sela prvoj ovogodišnjoj manifestaciji.

– Ljudi su se okupili u velikom broju u želji da se zabave, druže. Sela se takmiče u tradicionalnim, atraktivnim disciplinama. Tu je i kviz iz poznavanja poljoprivrede koji priprema stručna gradska služba. Čini mi se da „Selo veselo“ zaista živi i sve je više sela koja žele da budu domaćini ovoj manifestaciji, jer su prepoznali njen značaj, kao i naš grad koji je od početka njen pokrovitelj – izjavio je Goronja.

Prijatelji manifestacije su „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , Članica KRAŠ grupe. Medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“.

 

D. S.