2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Rasvijetljena tri krivična djela u Novom Gradu (video)

Najnovije vijesti

Službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru akcije kodnog naziva „CODE“, u saradnji i uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rasvijetlili su teže oblike imovinskih krivičnih djela na području Novog Grada. Načelnik Uprave Dalibor Ivanić rekao је da su, na osnovu svih preduzetih mjera i radnji, 29. maja, na području Novog Grada, u okviru akcije „CODE“, lišena slobode lica Č.N. (1982) i D.T. (1988) oba iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela.

– Navedenim aktivnostima rasvijetljeno je krivično djelo „Razbojništvo“  i  dva krivična djela „Teška krađa“ a čijim izvršenjem je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 80.000 KM – rekao je Ivanić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović rekao je da se osumnjičena lica Č.N. i D.T. terete da su 27.6.2016. godine, zajedno sa još jednim licem, na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja i upotrebom sile, od oštećenog lica otuđili 31.800 KM, vatreno oružje-pištolj, zlatni lanac i torbicu sa ličnim dokumentima, čime su počinili krivično djelo „Razbojništvo“. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovog krivičnog djela iznos oko 39.000 KM.

– U toku noći 31.12.2017./01.1.2018. godine osumnjičeni Č.N. je zajedno sa još jednim licem, u mjestu Crna Rijeka počinio krivično djelo „Teška krađa“. Iz objekta kuće privatnog vlasništva, otuđeno je 30.000 KM, kao i određena količina zlatnog i srebrnog nakita, te pričinjena materijalna šteta oko 35.000 KM – dodao je Mikanović.

Osumnjičeni Č.N. se takođe tereti da je u toku noći 15/16.11.2017. godine, u mjestu Poljavnice, počinio krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom kuće privatnog vlasnišva, gdje su tom prilikom otuđeni razni predmeti, te pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 6.000 KM.

Osumnjičeno lice D.T. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na dalje postupanje, dok je lice Č.N. nakon kriminalističke obrade otpušteno iz službenih prostorija Policijske uprave Prijedor.

M. Stegić