12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

RASVIJETLJENO 88 ODSTO KRIVIČNIH DJELA

Najnovije vijesti

Na operativnom području CJB Prijedor u februaru je evidentirano 78 krivičnih djela, od čega je rasvijetljeno 88 posto, te 73 posto po nepoznatom izvršiocu. U oblasti opšteg kriminaliteta, evidentirana su 62 krivična djela, neznatno manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je novinarima Stevo Tomčić, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Prijedor. On je ocijenio da je, generalno posmatrano, stanje bezbjednosti  na operativnom području ovoga centra dobro.  

Evidentirano je 11 krivičnih djela protiv života i tijela, od kojih pet teških tjelesnih povreda i jedno krivično djelo teške tjelesne povrede koje je naknadno rasvijetljeno.  Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirano je pet krivičnih djela: dva lica lišena su slobode i za njih  je određen pritvor. Oduzeto je 22 kg i 652 grama opojne droge marihuane i 0,33 grama heroina.

U oblasti privrednog kriminaliteta, evidentirano je šest krivičnih  djela, koja su dovela do oko 121.000 KM materijalne štete i protivpravno stečene imovinske koristi.

U oblasti javnog reda i mira zabilježen je pad prekršaja. U oblasti saobraćaja evidentirano je 2.535 prekršaja i 44 saobraćajne nezgode, što je manje nego u februaru 2016. godine. Februar je na području ovoga centra protekao bez poginulih lica u saobraćaju. Isključeno je 115 vozila iz saobraćaja te 206 vozača, od čega je 167  bilo pod uticajem alkohola. Zabilježeno je 997 prekršaja zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa i i 51 slučaj nekorištenja sjedalice za djecu.

S.M.

foto: Giga