U Prijedoru je danas održan stručni skup pod nazivom „Aktivne politike – unaprijeđenje zapošljivosti i profesionalne mobilnosti radne snage“.  Skup je organizovan kako bi se razmijenila iskustva na polju povećanja zapošljavanja i mobilizacije radne snage kako bi se ojačala konkurentnost malih i srednjih preduzeća.

Predstavljena su tri modela zapošljavanja i samozapošljavanja, koja se provode u Prijedoru, Mostaru i Žepču.

Mišo Reljić, direktor Agencije za ekonomski razvoj grada „PREDA PD“, napomenuo je da je model koji se implementira u gradu na Sani u prošloj godini donio dobre rezultate, u kojoj je stvoreno  oko 1200 radnih mjesta.

– Naš model, koji se razvija posljednjih desetak godina, bazira se na sinergiji privrede, obrazovnog sistema i lokalne samouprave. On počinje da donosi rezultate, jer raste broj onih koji pokazuju interes da ulažu u Prijedor – naveo je Reljić.

On je dodao da se samo otvaranjem novih radnih mjesta može spriječiti odlazak ljudi sa ovih prostora. Stručni skup organizovala je „PREDA PD“, u saradnji sa Nezavisnim biroom za razvoj iz Gradačca i Udruženjem za preduzetništvo i posao „LiNK“ iz Mostara. Skup je održan u okviru  projekta „LEDnet – za bolje poslovno okruženje“, koji finansira USAID.

Z.J.

PrethodniU BORBI PROTIV DUVANSKOG DIMA (VIDEO)
SlijedećiTURNIR SENIORA “PRIJEDOR 2018”: U PET MEČEVA, 48 GOLOVA