U momentu dok obavljuju tendere za već izvedene radove na Vatrogasnom domu Prijedor i školi u Rasavcima ili ko zna gdje još u vrijednosti od nekoliko stotina hiljada maraka gradonačelnik Prijedora i Gradska uprava plasiraju građanima Prijedora neistine kako je skupštinska većina svojim amandmanima na budžet Grada Prijedor za 2020.godinu „zaustavila“ mnoge značajne projekte u Gradu Prijedoru.

Zadnji primjer je informacija objavljena 24.januara 2020.godine na RTV Prijedor i na portalu kozarski.com pod naslovom: „Parking servis: Rast prihoda i veći broj parking mjesta“.

U navedenom prilogu je rečeno da je „preraspodjela sredstava prilikom usvajanja gradskog budžeta uticala i na planove za nabavku novih aparata za naplatu parkinga tako da , za sada, neće biti proširenja broja mjesta koja se naplaćuju. Također i naplata parkinga putem SMS-a moraće da sačeka iz istog razloga.“

Predlažemo gradonačelniku i uposlenim u Gradskoj upravi da prije davanja izjava za medije prvo pogledaju budžet za 2020.godinu koji je usvojila Skupština Grada Prijedor.

A ovako stvari stoje kada govorimo o nabavci aparata za parking servis.

Nacrtom budžeta Grada Prijedor za 2020.godinu, gradonačelnik i Gradska uprava, predložili su na poziciji 280 -Izgradnja i uvođenje parking servisa 5.000 KM. Skupština je usvojila gradski budžet za 2020.godinu sa predloženim iznosom od 5.000 KM koji se nalazi u budžetu Grada Prijedor na poziciji 333-Izgradnja i uvođenje parking servisa 5.000 KM u okviru potrošačke jedinice broj 00740171: Program komunalne potrošnje i infrastrukture.

Ovo je bio samo još jedan u nizu pokušaja, od usvajanja budžeta za 2020.godinu pa do danas, da se Skupština odnosno skupštinska većina neistinama optuži za zaustavljanje razvojnih projekata u našem gradu. Skupštinska većina će i dalje nastaviti podržavati sve one projekte koji su u interesu Prijedora bez obzira ko ih predlagao i na kojem dijelu teritorija Prijedora se oni realizovali. Ali će isto tako nastaviti kontrolisati trošenje javnih sredstava iz budžeta i u sklopu svojih zakonskih ovlaštenja i mogućnosti poduzeti korake u zaštiti budžetskih sredstava te tražiti od nadležnih institucija da utvrdi zakonitost utroška budžetskih sredstava i sankcionisanja onih koji ista zloupotrebljavaju. 

Prijedor, 28.01.2020.god                                                      

U ime skupštinske većine:

Mirsad Duratović

Dalibor Pavlović

PrethodniSVETI SAVA KRSNA SLAVA KUD-a “KOZARA” (video)
SlijedećiSVETOSAVSKI DOBROTVORNI BAL: PRIKUPLJENO 2.334 KM (video)