5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

Realizovana aktivnost “Tri vrta za tri škole”

Najnovije vijesti

U Prijedoru je uspješno realizovana aktivnost “Tri vrta za tri škole”, koju provodi Udruženje “Program Prijedor” u okviru projekta “Podrška lokalnom ekonomskom razvoju”. Didaktičke vrtove dobile su Osnovneškole “BrankoĆopić”, “Ćirilo i Metodije” izTrnopolja” i “MladenStojanović” iz Ljubije.Kristina Luč, učenik Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“ izTrnopolja kaže da su ona i njeni drugari već zasadili voće i povrće, a u planu im je da to i unovče.

  • Zasadili smo razno povrće. Ovo ćemo prodavati I zarađeni novac iskoristiti za izlete, da idemo u kino I slično – kaže ona.

Didaktički vrt od velikog je značaja z aučenike, smatra Maja Bjeljac, direktor Osnovne škole „Ćirilo i Metodije“. Ovo im je, dodaje, idealna prilika za vannastavne aktivnosti.

  • Ovaj oblik vannastavne aktivnosti je novi Naši učenici znaju mnogo toga o poljoprivredi i na ovaj način smo im dali mogućnost da oni iskažu neke svoje sposobnosti, koje ne mogu ispoljiti kroz redovnu nastavu – smatra Bjeljac.

Ovo je nastava ksaradnje sa prijedorskim osnovnim školama, rekla je Dragana Šušnica iz Udruženja „Program Prijedor“. U pomenutoj akciji nije izostala tehnička i savjetodavna podrška Poljoprivredno-prehrambene škole.

  • U dvije škole smo donirali plastenike sa rasadom, a treća škola je radila rasad cvijeća i povrća. Imali smo saradnju i sa Poljoprivredno-prehrambenom školom, od koje smo uzeli rasad i oni su nam dali savjetodavnu podršku – dodaje ona.

Za uređenje vrtove utrošeno je oko 1.500 KM. Ovo je samo jedna od aktivnosti koju provodi Udruženje „Program Prijedor“.

B.D.

 

 

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!