12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

REGENERIŠITE SVOJU ŠTITNU ŽLEZDU, ŽUČNU KESU I ELIMINIŠITE ZATVOR UZ POMOĆ OVOG PRIRODNOG RECEPTA!

Najnovije vijesti

Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za liječenje raznih bolesti jer su njegova svajstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnjačom, zatezanja kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Zbog toga ćete danas vidjeti sve dobre stvari koje će vam se desiti ako uključite ovo povrće u svoj režim ishrane. Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može obnoviti tkiva kože, pospješiti varenje hrane, eliminisati toksine iz tijela i boriti se protiv stomačnih problema.

Ovo povrće takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Ono takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predelu nosa, te eliminiše upalu sinusa.

Ovo magično povrće je rotkvica! Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C i brojnim antioksidantskim svojstvima, kao i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro uticati na organizam.

Nevjerovatan recept

Rotkvica je takođe odličan laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete konstipaciju i regulišete svoju crijevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksifikujete cijelo telo.

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za absorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlezde. Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva.

Sastojci:

4 rotkvice

1 komad đumbira

4 kašike meda

sok ood 4 limuna

½ čaše vode

Priprema i način konzumiranja

Sve sastojke pomješajte u blenderu. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Uzmite kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno na tri nedjelje i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica.

Ovaj recept će poboljšati vaše celokupno zdravlje i nivo energije! Ako imate prijeatelje koji imaju ove probleme pomozite im tako što ćete podijeliti ovaj tekst!

izvor: dnevni.rs