U OŠ ”Branko Ćopić”  danas je održano  regionalno takmičenje u robotici. Svoje programe upravljanja robotima predstavljali su učenici osnovnih škola iz Prijedora, Kostajnice i Novog Grada.

Pavle Zorić učenik devetog razreda OŠ ”Branko Ćopić” programiranjem se bavi dvije godine i bio je učesnik na nekoliko takmičenja. Na današnjem regionalnom takmičenju robotike, čiji je domaćin njegova škola, sa svojim vršnjacima odmjeravao je znanje u programiranju vozila robota za kretanje po zadatoj stazi.

Pavle Zorić

-Programiranjem sam se počeo baviti prije dvije godine samostalno, a onda nastavio ovdje u školi sa grupom programera.  Danas ovdje radimo na programu kretanja robota po zadatoj stazi, a uz pomoć senzora- pojasnio  je Zorić.

Njegov školski kolega Arsenije Radosavac takođe je učestvovao na takmičenjima i sa ponosom ističe nagrade koje je osvojila njihova škola.

Arsenije Radosavac

-Prošle godine na regionalnom takmičenju, koje je držano takođe u našoj školi, osvojili smo prvo mjesto. Tako smo se našli na državnom takmičenju gdje smo opet bili prvi što nam je dalo mogućnost da se nađemo i na međunarodnom takmičenju robotike u Zagrebu na kojem su učestvovale Srbija, BiH i Hrvatska– naveo je Radosavac.

Zoran Beban nastavnik inofrmatike i tehničkog obrazovanja Osnovne škole ”Branko Ćopić”, koji je ujedno i organizator ovog takmičenja, istakao je da  je škola ušla u projekat Moj prvi robot  zahvaljujući mostarskom udruženju ”Spark” koje im je doniralo dva mBot robota.

Zoran Beban nastavnik inofrmatike i tehničkog obrazovanja Osnovne škole ”Branko Ćopić”

-Cilj projekta je da učenici što mlađe doba steknu znanja iz informatike, robotike, programiranja i matematike. Želimo da aktivno poboljšamo formalno i neformalno obrazovanje. Svakako vrijedno je pomena da smo na međunarodnom takmičenju programera  u Zagrebu  osvojili zavidno mjesto- rekao je Beban.

P.Š

foto: Giga

PrethodniRK “PRIJEDOR”: PROTIV “LEOTARA” PREKINUTI SERIJU PORAZA
SlijedećiDOMINANTNA OBAVEZNA OSIGURANJA (VIDEO)