Regionalno Udruženje distrofičara danas je simbolično otvorilo svoje nove prostorije. Uredili su prilaz, osigurali vrata, dobili štand, ali ono najnužnije, kao što je sanitarni čvor, još uvijek nemaju. Valjalo bi im i malo namještaja, jer je novi prostor bukvalno prazan.

-Prvenstveno nedostaje voda i WC, odnosno sanitarni čvor. To je jedini nedostatak, a za sve ostalo je moguće naći bilo kakvo rješenje…Mi smo kreativno Udruženje, bavimo se izradom rukotvorina, nabavili smo štand na kojem ćemo moći da izlažemo svoje rukotvorine – kaže Dejana Vujnović, predsjednik ovog Udruženja, koje će biti i mjesto njihove socijalizacije.

Dejana podsjeća da su prostor dobili od Gradske uprave. Od Fonda za profesionalnu rehabilitaciju invalidnih lica RS  dobili su donaciju od koje su uredili prilaz i osigurali ulazna vrata. Štand su dobili na poklon od stolarske radionice „Zurkić“ i stolara Jove Balabana, a obilježja za parking i znak  donirao je „Polis” d.o.o. Prijedor. 

Vujnović pomoć, kad je riječ o daljnjem opremanju ovih prostorija,  očekuje prvenstveno od Gradske uprave, preduzeća, te pojedinaca koji mogu da im pomognu da prostor u kojem borave dobije sve što treba. Prvenstveno vodu, jer bez nje i toaleta jednostavno ne mogu da rade.

Oni koji mogu pomoći ovim ljudima, koji definitivno zaslužuju svoj kutak,  mogu da ih pozovu na brojeve telefona  065/ 904-471 i 052/226 -757.

M.Z.

PrethodniTUBINU MILANE: VRATI DUG, PA ONDA PLJUJ PO „KOZARSKOM“
SlijedećiSJEMENA ZA PROLJETNU SJETVU NEŠTO JEFTINIJA (video)