22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

REKONSTRUISAN MOST U NIŠEVIĆIMA (video)

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković sa saradnicima obišao je danas rekonstruisani most na rječici Bistrici u Niševićima, koji je uništen u nevremenu koje je prije nekoliko mjeseci zahvatilo ovo područje.

– U maju i junu ove godine zbog nevremena, na području grada Prijedora  stradilo je do 20 mostova i oko 300 propusta. Mi i dalje nastavljamo sa projektima sanacije posljedica od poplava. Ono što je važno reći, uključili su se i naši građani, na mnogo mjesta su prihvatili da im samo obezbijedimo građevinski materijal za propuste, a da oni odrade ostali dio posla – rekao je Đaković.

Plamenko Anđić, mještanin Niševića kaže da će im novi most mnogo značiti, ali i onima koji ovim putem samo prolaze. 

– Kada su poplave uništile postojeći most, zaseok Anđići bio je potpuno odsječen. Već drugi dan ekipe iz Gradske uprave došle su ovamo i utvrdile stanje. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Prijedor, jer ovaj most za nas život znači. Imamo još samo ogradu da postavimo i da nas služi narednih godina – dodao je on.

Iz budžeta grada Prijedora za ove radove izdvojeno je oko 13.000 KM. Procjena šteta od majskih i junskih poplava, samo na infrastrukturi je oko 1.360.000 KM, Vlada RS je pomogla sa 500.000 KM, a ostali dio sredstava će obezbijediti grad Prijedor.   

M.Šodić