U Moto klubu “Otpisani” odlučili su da i ove godine organizuju vaskršnju tucijadu za štićenike Doma za lica sa invalidietom. Štićenici su se obradovali, kako kažu, svojim drugarima, a i TV ekipama koje su ih snimale. “Mnogo znači što ste došli jer bez vas ne bi ni bilo ovoga. Meni je drago što ste vi ovdje, a i što su naši radnici ovdje i direktor”, kaže štićenik Petar Akrap.
U Moto klubu “Otpisani” ističu da im je najveća vaskršnja nagrada bio aplauz štićenika Doma kada su dolazili. “Ovo je već drugi put da u toku našeg postojanja dolazimo u Dom da podijelimo jaja i da napravimo turnir sa štićenicima. Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik, a da bi doprinijeli toj radosti mi smo se odlučili da posjetimo Dom u Čirkin Polju i da organizujemo jednu malu tucijadu sa štićenicima. Njihovi predstavnici su pobijedili i lijepo je bilo gledati tu radost”, istakao je Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.
Na veliki hrišćanski praznik uz štićenike su bili i radnici Doma za lica sa invaliditetom. I oni su zahvalni bajkerima na posjeti i poklonima. “Ovom prilikom moram da se zahvalim našim prijateljima iz Moto kluba “Otpisani” koji su izdvojii svoje vrijeme da dođu da zajedno sa nama proslave naš najveći hrišćanski praznik Vaskrs, da daruju svoje vrijeme, da daruju svoju dobrotu i pažnju i da štićenici vide da nisu sami, da pored naših radnika koji svakodnevno brinu o njima, i ljudi iz lokalne zajednice takođe misle na njih”, rekao je Nioola Vujasinović, direktor Doma.
Pored vaskršnjih jaja i paretaka, bajkeri su štićenicima Doma za lica sa invaliditetom poklonili i majice sa natpisom Kluba.


Zoran Sovilj

(VIDEO) REKONSTRUKCIJA BOLNICE POČEĆE OD KROVA

U rekonstrukciju bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ i proširenje jednog njenog dijela  biće utrošeno oko 140 miliona maraka i to je ozbiljan projekat, rekao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor. On je naveo da očekuje da do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji bolnice.

 „Ono što sam imao priliku da čujem od ministra Šeranića i na sastancima sa rukovodstvom Republike Srpske je da ćemo krenuti od rekonstrukcije krova i potom se spuštati na potpunu rekonstrukcijom   čitave bolnice i naravno proširenje, adaptaciju jednog dodatnog dijela gdje su doktori i stručna lica procijenili da je neophodno da se izgradi da bi se zadovoljile sve potrebe. Mogu da kažem da smo u završnoj fazi, da je završen idejni i glavni projekat. Sada je na Ministarstvu da da saglasnost. Ako se Ministarstvo složi, a  imali smo sastanak i mislim da je sve onako kako su i oni tražili i zahtjevali, ostaje da to usvoji Vlada RS, da zeleno svjetlo i idemo u raspisivanje tendera. Nadam se da ćemo do kraja ove godine položiti kamen temeljac i započeti sa radovima“, izjavio je Javor.

Bojana Majstorović

Exit mobile version