-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

REPERTOAR KINA “KOZARA” OD 02. DO 08. NOVEMBRA

Najnovije vijesti

Trolovi Bend na okupu

Termin – od 02.do 08.11. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 100minuta

Žanr – animirani

Originalni naziv filma – Trolls band together

Uloge –Sinhronizovan

Režija – Walt Dhorm

U vrijeme praznika, budite spremni za uzbudljivo, šareno porodično okupljanje, kao nikada do sada.

Nakon dva filma o prijateljstvu i zaljubljivanju Maka i Zakeralo sadasu zvanično, konačno, par! Dok se zbližavaju, Maka otkriva da Zakeralo ima tajnu prošlost. Nekada je, sasvoja četiri brata, bio dio njenog omiljenog benda Bro Zoune. Bend, ali i cijela porodica, raspali su sekada je Zakeralo bio beba, a on od tada nije vidio svoju braću.Ali, kada je njegovog brata Flojda, zbog nevjerovatnog muzičkog talenta, kidnapovalo par podlih popzvijezda zlikovaca, Zakeralo i Maka kreću na izazovno i emotivno putovanje, kako bi ujedinili braću ispasili Flojda od sudbine, koja je gora čak i od mračne pop kulture.

Pored neobuzdane radosti karakteristične za TROLOVE i u ovom filmu čućemo neke nove ali i klasičnepop hitove i imaćemo priliku da čujemo neke od najvećih zvijezda muzičke industrije i najtalentovanijekomičare.

Čuvari formule

Termin – od 02.do 08.11. u 20.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 120minuta

Žanr – drama

Uloge –Alexis Manenti, Radivoje Bukvić, Lionel Abelanski, Ognjen Mićović, Jeremie Laheurte, Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić

Režija – Dragan Bjelogrlić

“Čuvari formule” prati grupu naučnika u Institutu Vinča, koja u jeku hladnoratovske krize sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na liječenje u Kliniku Kiri u Parizu.

Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. Iako je profesor Mate cijeli svoj život posvetio borbi protiv nuklearnog naoružanja i duboko prezire projekat na kojem su radili jugoslovenski naučnici, on predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija zamjene koštane srži ozračenih pacijenata. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.