6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Repertoar kina “Kozara” od 8 do 14. avgusta 2019. godine

Najnovije vijesti

Kralj lavova 3D – sinhronizovan

Termin – od 18.07.-07.08. u 19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –118 minuta

Žanr – Avantura, animirani

Originalni naziv filma – The Lion King 3D

Uloge – Beyonce,Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor

Režija – Jon Favreau

„Kralj lavova“ u režiji Jona Favreaua vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi novorođeni lavić Simba. Simba idolizira oca, kralja Mufasu i teška srca prihvata svoju sudbinu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca jer je upravo on nasljednik prijestolja koji ima druge planove.

Paklene ulice: Hobs i Šou

Termin – od 01.-07.08. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –135 minuta

Žanr – Akcija

Originalni naziv filma – Fast&Furious: Hobbs and Shaw

Uloge –Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren

Režija – David Leitch

Sve otkad su se predstavnik zakona, krupni Hobbs (Dwayne Johnson), odani agent tajne američke diplomatske službe i odmetnik koji ima probleme sa zakonom Shaw (Jason Statham), bivši operativac elitnih jedinica britanske vojske, prvi put upoznali u filmu PAKLENE ULICE 7, 2015. godine, njih dvojica ne prestaju da razmjenjuju uvrede i teške udarce u pokušajima da savladaju jedan drugoga.

Ali u trenutku kada se unapređeni, cyber-genetski anarhista Brikston (Idris Elba), dokopa tajne biološke prijetnje koja može da zbriše čovječanstvo zauvijek i angažuje briljantnog, neustrašivog i nestašnog MI6 agenta (Vanessa Kirby), koja je zapravo sestra Dekarda Shawa, dva zakleta neprijatelja Hobbs i Shaw moraće da se udruže kako bi savladali jedinog čovjeka koji je možda opasniji od njih dvojice.