4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

REPERTOAR KINA “KOZARA” OD 12. DO 18. OKTOBRA

Najnovije vijesti

Guiliverov povatak

Termin – od 12.do18.10. u 19.00

Cijenaulaznice – 4 KM

Trajanje – 90minuta

Žanr – animirani

Originalni naziv filma – Gulliver Returns

Uloge –sinhronizovan

Režija –Illya Maksimov

U filmu, svjetski putnik i avanturist Gulliver pozvan je da se vrati u Lilliput, grad koji je prethodno spasio od neprijateljske flote susjedne i neprijateljske zemlje Blefuscu. Kad stigne, zatiče samo nezadovoljstvo, paniku i očajnu gomilu, jer je kralj Lilliputa svoj narod uvjerio da se vraća legendarni div Gulliver. Umjesto toga, oni otkrivaju običnog čovjeka, dok je cijeli grad bio spreman i gradio smještaj kako bi dočekao diva. Razočaran, kralj naređuje Gulliverovo pogubljenje. U međuvremenu, nepobjediva armada Blefuscua stiže pred grad i ponovno prijeti.

„Gulliverov povratak“baziran je na ideji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovom idealu: da glavni lik iz klasika Jonathana Swifta nije div po veličini, već div po srcu i hrabrosti.

Bosanski lonac

Termin – od 12.do 18.10. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 103minuta

Žanr – drama, komedija

Uloge –Senad Bašić, Dejan Aćimović, Goran Grgić, Bruna Bebić

Režija –Pavo Marinković

Radnja filma prati Faruka Šegu, neuspješnog BH pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije, ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika pozorišna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu.

Farukov nevoljki povratak u pozorište natjeraće ga da shvati šta je zaista važno u životu.